Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag is een hulpmiddel dat ouders stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag. 

BOinK

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft in 2022 de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden via de website van BOinK in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch. 

Ouders ondersteunen

BOinK heeft jarenlange ervaring met ouders die vragen hebben over kinderopvangtoeslag of hier problemen mee hebben. De informatie van Toeslagen zelf is niet altijd duidelijk en op de website en in de brieven van Toeslagen worden vaak moeilijke woorden en veel vaktaal gebruikt. Ook begrijpt niet iedereen het systeem van kinderopvangtoeslag goed. Kinderopvangtoeslag is daardoor voor te veel ouders ingewikkeld. Om ouders te ondersteunen bij de kinderopvangtoeslag heeft BOinK daarom de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ ontwikkeld.

toolkit uitleg kinderopvangtoeslag

De toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag

De toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een app met eenvoudige uitleg over kinderopvangtoeslag, een handleiding hoe je kinderopvangtoeslag kunt aanvragen en hoe je een verandering in je situatie, die gevolgen heeft voor je kinderopvangtoeslag, middels een wijziging kunt doorgeven aan Toeslagen.
  • Een informatiebrief  met uitleg over wat kinderopvangtoeslag is, wie er recht op heeft en welke voorwaarden er zijn. 
  • Een checklist die helpt om alle informatie en documenten die nodig zijn te verzamelen voor het aanvragen of wijzigen van kinderopvangtoeslag

Voor wie is de toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag?

De toolkit is ontwikkeld voor ouders die kinderopvangtoeslag willen aanvragen of die al kinderopvangtoeslag hebben. Ook professionals die werken met ouders die te maken hebben met kinderopvangtoeslag kunnen de toolkit gebruiken. De app met de handleidingen is gratis te downloaden in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app  een keuze maken uit  Nederlands, Engels, Pools of Arabisch.

Ontwikkeling Toolkit

De toolkit is bedacht en gemaakt door de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK). Informatie in de toolkit is geschreven door BOinK. De informatie is gecontroleerd door Toeslagen.

Copyright

Het copyright van de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ ligt bij BOinK. Dit bericht is met toestemming van BOink geplaatst. 

Meer informatie op https://www.boink.info/kosten-en-kinderopvangtoeslag

Aan de informatie in de toolkit ‘uitleg kinderopvangtoeslag’ kunnen geen rechten worden ontleend.
Dat betekent dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor wat zij invullen bij het aanvragen of wijzigen van kinderopvangtoeslag.

BOinK is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het toepassen van de informatie in de toolkit ‘uitleg kinderopvangtoeslag’.
Dat betekent dat BOinK niet verantwoordelijk is voor de gevolgen van fouten in de aanvraag of in de wijziging.

De informatie in de toolkit ‘uitleg kinderopvangtoeslag’ is niet uitputtend.
Dat betekent dat niet alle informatie over kinderopvangtoeslag in deze brief staat. Het is daarom belangrijk dat ouders óók altijd de uitgebreide informatie op www.toeslagen.nl goed lezen. Hulp nodig? Kijk in de app, op op de site van Toeslagen of op de themapagina van BOinK over kosten & kinderopvangtoeslag

Bron: BOinK