Voor ouders

Kwaliteit staat voorop

Het welzijn en de ontwikkeling van jouw kind zijn belangrijk. Daarom staat bij Jenny’s Gastouderbureau kwaliteit voorop. De bij mij geregistreerde gastouders en ouders voorzie ik regelmatig van handige informatie en tips bij de opvang van kinderen. Daarbij krijg ik de medewerking van verschillende specialisten op het gebied van kinderopvang. .

Kwaliteitseisen

Sinds 2005 valt gastouderopvang onder de wet kinderopvang. Tot december 2009 kon in principe iedereen met verantwoordelijkheidsgevoel en liefde voor kinderen gastouder worden. Gastouderopvang is de afgelopen jaren dan ook sterk gegroeid. Het is een volwaardig onderdeel van de kinderopvang van kinderen van 0 tot 13 jaar geworden .

Om de kwaliteit van gastouders en gastouderbureaus te waarborgen zijn er sinds januari 2010 extra wettelijke eisen aan gastouders en gastouderbureaus gesteld. Meer informatie over deze wettelijke eisen vind je hier.

Opname in landelijk register kinderopvang

Gastouders en gastouderbureaus die aan de eisen voldoen, worden geregistreerd in het LRK (Landelijk Register Kinderopvang). Ouders komen daarmee in aanmerking voor kinderopvangtoeslag en de Belastingdienst kan controleren of ze recht hebben op kinderopvangtoeslag. Op deze manier draagt het Landelijk Register bij aan het voorkomen van misbruik. Ook kan iedereen eenvoudig zien welke opvang is goedgekeurd.

Aanvullende voorwaarden

Jenny’s Gastouderbureau hanteert tegenover gastouders een aantal aanvullende voorwaarden. Zo moeten ze aantoonbare ervaring hebben in het werken met kinderen en continuïteit en stabiliteit in de opvang kunnen bieden. Ook moeten ze aantonen voldoende tijd en ruimte te hebben voor structureel, betrouwbare opvang van het gastkind.

Overige voorwaarden

N

Gastouders zijn WA-verzekerd. Bij gebruik van een auto tijdens de opvang moeten ze in het bezit zijn van een mede-inzittenden-verzekering

N

Gastouders houden zich tijdens de opvang van het kind aan de wettelijke normen en waarden in de verzorging van het kind.

N

Gastouders kunnen in noodsituaties adequaat handelen.

N

Gastouders laten kinderen niet over aan anderen, ook niet aan huisgenoten.

N

Gastouders hebben een professionele houding met mensen uit de omgeving van het gastkind.

$

Indien er een negatieve melding continue screening binnenkomt bij Jenny’s Gastouderbureau wordt de gastouder per direct op non-actief gezet (de vraagouder dient dan per direct aanwezig te zijn voor het kind).