Voor gastouders

Gastkinderen zoeken

Als je gastouder wilt worden, is het natuurlijk belangrijk om ouders met kinderen te vinden waarvoor jij de opvang kunt verzorgen. Misschien ken je al wel iemand vanuit je eigen netwerk.

Jenny’s Gastouderbureau zoekt een match

Als je je inschrijft bij mijn gastouderbureau neem ik je gegevens op in het bestand en maak ik (samen met jou) een profiel voor je aan op deze website.

Zelf op zoek gaan

Uiteraard verwacht ik van jou dat je in je eigen omgeving op zoek gaat naar kinderen die je kunt opvangen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door in je eigen kennissenkring te laten weten dat je opvang aanbiedt of door een advertentie te plaatsen op social media, in scholen, bibliotheken, verloskundigenpraktijken, sociale wijkteams, supermarkten, een tijdschrift of een regionale krant.

Het lanceren van je eigen website of een Facebook- of LinkedIn-pagina is ook een mooie manier om gastkinderen te vinden.

Mond-tot-mond-reclame

Mond-tot-mond-reclame is de beste reclame. Als je eenmaal naar alle tevredenheid kinderen van ouders opvangt, maken zij zeker ongevraagd reclame voor je bij familie, vrienden en kennissen.

I

Zelf 'reclame' maken kan heel makkelijk: vertel op een verjaardag over je werk als gastouder en je enthousiasme blijft ze zeker bij!