Bewegen is van groot belang bij kinderen, zeker in de corona periode. Als ouder en gastouder is het belangrijk om kinderen voortdurend te stimuleren tot bewegen. Jenny’s Gastouderbureau staat samen met haar vraagouders en gastouders voor verantwoorde, gezonde opvang. Bewegen door het aanbieden van spel activiteiten en lekker (veel) buitenspelen is hier in onderdeel van. 

De Summer School van KinderWijs

In de zomer van 2021 heb ik samen met een aantal van mijn gastouders meegedaan aan de Summer School van KinderWijs en de modules succesvol afgerond. Erg leerzaam voor gastouders, voor mij als consulent maar ook als moeder. Eén van de onderwerpen ging over “Beweeg stimulering bij kinderen”.  Lijkt het je als gastouder ook leuk om één van de modules van KinderWijs TV te volgen en een certificaat te behalen? Neem dan contact op met mij, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.    

Bron: Kinderwijs TV      

Jenny's Gastouderbureau over mij

Stimuleren bewegen bij kinderen

Het werken aan de beweging van een kind kan vrij eenvoudig. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een paar aanpassingen aan te brengen in de alledaagse routines van een kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kind zelf de trap op laten lopen of laat je kind zelf op het verschoonkussen klimmen. Zo eenvoudig kan het dus al zijn. Wil je een ‘stap’ verder? Creëer dan vast beweegmomenten op een dag van bijvoorbeeld een half uur tot een uur. Er zijn genoeg leuke spelactiviteiten te bedenken waarbij het bewegen van kinderen op een speelse manier wordt gestimuleerd. Tikkertje spelen, Ren je Rot en ook in een speeltuin in de buurt zijn genoeg eenvoudige en leuke spelactiviteiten te bedenken.